kontorsstolar

Arbetsstolar

Arbetsstolar för bästa tänkta ergonomi. För den som tillbringar stora delar av dagen i en kontorsstol vet att det inte är mycket som skall till innan kroppen säger ifrån. Signalerna kommer ofta smygande, i form av stel nacke och ömma axlar.

Många av våra stolar är utvecklade i nära samarbete med ledande sjukgymnaster som kompromisslöst satt ergonomin i första rummet.

”Arbetsstolen skall vara stadig och ge möjlighet till rörelsefrihet och en bekväm

arbetsställning. Stolen skall vara lätt att ställa in. Sitsen och ryggstödet skall vara

reglerbara i höjdled och ryggstödet skall kunna vinklas”

– Utdrag ur 5 §, andra stycket i Arbetsmiljölagen.

En och samma arbetsstol passar inte nödvändigtvis alla, då varje människa är unik. Vi är fysiskt olika och har olika behov. Vi kan erbjuda ett brett program med arbetsstolar, som ger dig möjligheter att välja en stol som känns rätt för din kropp och passar ditt arbete. Stolarna finns i olika prisklasser och med olika utrustningsalternativ, bland annat med olika mekanismer för hur stolen följer kroppen.

Arbetsstolar är designade så att de följer kroppens minsta rörelse samtidigt som de ger fullt stöd. Arbetsstolar med ett tydligt fokus på ergonomi, komfort och rörlighet. Långa dagar med ett krävande arbete ska belönas med ett bra sittande.

Form följer funktion, vilket är vår huvudfilosofi. Vi fokuserar alltid på människorna som använder våra produkter och att produkterna är anpassade till den mänskliga kroppen.

Ergonomi – Rörelse och variation. Den mänskliga kroppen har inte skapats för att sitta stilla i flera timmar framför en datorskärm dag ut och dag in. Vi behöver röra på oss, stöd och kunna variera vår kroppsställning för att prestera bra.

Våra stolar är utformade så att du inte behöver sitta stilla. De är utformade med fokus på människan och deras behov för att inspirera dem att prestera sitt bästa under hela arbetsdagen.

Enkelt uttryckt bidrar våra sittlösningar till människors och företags välbefinnande.