Belysning

En bra belysning hjälper till att skapa en upplevelse av en bekväm, flexibel och stimulerande arbetsmiljö. I vårt moderna, kunskapsbaserade samhälle ställs allt större krav på rätt sorts belysningssystem för att skapa en optimal arbetsmiljö. En stor del av den värk och smärta såsom huvudvärk, nack- och ryggkrämpor och överansträngning av ögonen beror på dålig belysning. Detta beror på att kroppen kompenserar för dålig belysning.

En entrébelysning som förutom en inbjudande ljussättning, ger armaturdesign och belysningslösning ger kontoret dess karaktär och är dess ansikte utåt. I öppna kontorslandskap ska flera belysningszoner uppfylla dom olika behoven, från informella möten till koncentrerat arbete. Flexibel, energibesparande belysning med individuell styrning är en hörnsten i modern kontorsbelysning. Även om kontorslandskap blir allt populärare, är standardkontorsrum fortfarande utbrett i både gamla och nya byggnader.

Direkt/indirekt belysning är en bra lösning för enmanskontor. Det indirekta ljuset gör att rummet känns större och ljusare. Bland de mest populära lösningarna är pendelarmaturer ovanför skrivbordet. Alternativet är infällda armaturer, ofta i kombination med en arbetslampa för att tillgodose individuella behov. Med en fristående armatur eller en skrivbordslampa kan individen styra ljusnivån själv.