A2

A2 är ett förändringsprojekt som innebär stora utmaningar. Men gör man på rätt sätt finns det stora vinster att hämta. Det handlar om att skapa miljöer som är anpassade för alla sorters arbeten som medarbetarna gör under en dag. Sluta prata om kvm/arbetsplats, tänk istället kvm/medarbetare. I Sverige tillbringar vi i snitt bara 35% av arbetstiden vid våra skrivbord. Dagens teknik innebär att vi är mindre platsbundna.

A2 innebär att tre saker måste hänga ihop – den virtuella miljön, den fysiska miljön och företagets kultur och beteende. A2 är flexibilitet/dynamik på riktigt, att kunna öka eller minska medarbetare utan att flytta en enda stol eller lägga till en enda möbel. Det innebär inte att fasta arbetsplatser är fel, A2 är helt enkelt ett annat sätt att förhålla sig. Resultaten kring de aktivitetsbaserade kontoren hittills är mycket positiva, såväl från forskningen som från dom företag som jobbar enl A2.

Sitt- & ståbord är den enda lösningen som möjliggör ett rörligare och friare arbetsmönster, något som förebygger ont i rygg och axlar. Genom att variera arbetsställningen kan man undvika belastningsskador. Dessutom mår hjärnan bra av att vi reser oss. Blodcirkulationen ökar och därmed ökar också syresättningen av blodet med bland annat en mer stimulerad hjärna som följd.

”Arbetsplatsen skall vara dimensionerad, utformad och utrustad så, att den arbetande kan inta bekväma arbetsställningar samt variera arbetsställningar och arbetsrörelser”

-Utdrag ur 4 §, första stycket i Arbetsmiljölagen.

Vilka kontorsmöbler passar Ert kontor? Björk, ek, bok, vitt eller kanske lite färg på kontorsmöblerna. Vi hjälper Er att hitta en lösning som passar Er.